Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája – 4024 Debrecen, Kossuth utca 33.

Kérjük, adója 1%-ával támogassa iskolánk alapítványait!

Kossuth Általános Nyelvi Alapítvány

Adószám: 19125572-1-09

Kossuth Általános Sportalapítvány

Adószám: 18546026-1-09

YouTube előnézeti kép

TIOP-1.1.1-07/ 1-2008-0833 számú pályázat

„A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése” projekt

Intézményünkben kettős munka folyik. Egyrészt alkalmassá tesszük a tanulókat a továbbtanulásra bármilyen középfokú oktatási intézménybe, illetve felkészítjük őket a NAT követelményeinek a teljesítésére. A versenyképes tudás megszerzéséhez szükséges kulcskompetenciák és ismeretek átadása érdekében fontos az informatikai infrastrukturális feltételeket folyamatos fejlesztése.

A gyakorló iskolánk felsőoktatási gyakorlóhelyként is működik, ahol főiskolai és egyetemi hallgatók tanítási gyakorlata folyik. Így pedagógiai műhelyként szolgálunk a tanár szakos hallgatók számára, lehetőséget és segítséget adunk a gyakorlásra, kutatások folytatására, szakmai és egyéb szempontú hospitálásokra.

Sajnos az iskolánk nem rendelkezett modern IKT-s eszközökkel és így nem tudtuk az egyetemi hallgatóknak bemutatni ennek alkalmazását a tanítás folyamán.

Ezért örültünk a TIOP-1.1.1-07/1–nek, amelynek során a Debreceni Egyetem három gyakorló iskolája nyújtott be pályázatot. Ennek keretében az iskolák hozzájutottak 163 iskolai PC csomaghoz (PC és monitor) valamint 38 tantermi csomaghoz (notebook+projektor+interaktív tábla).

Ezekkel az IKT-s eszközökkel a hallgatók illetve a vezetőtanárok által tartott és rögzített órák később felhasználhatók a tanárjelöltek hospitálásainál, megbeszéléseken, óraelemzéseknél. A felsőoktatási intézményekből kikerülő pedagógusok reményeink szerint pedig eredményesen tudják majd alkalmazni a legújabb oktatást segítő eszközöket és eljárásokat.

A pályázat eredményeként az iskolánk – amely korábban nem rendelkezett megfelelo minőségű és mennyiségű informatikai eszközzel – képes megfelelni ezeknek a kihívásoknak. Sikerült az iskolánknak beszerezni 54 iskolai PC csomagot és 12 tantermi csomagot. Szintén iskolánkhoz került a pályázat során beszerzésre került szerver, ami nagymértékben javítja a hálózat működését.

@Napló

órarend

zimbra

határtalanul logo

DE_C_projekt

C_tábla

uj-tabla